Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Felterjesztés

Zuglóért Emlékérem Kitüntetésre

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő – testületének a kitüntetések és díjak alapításáról szóló többször módosított 13/2005. (V. 2.) rendelete alapján.

 

Felterjesztő neve, felterjesztési jogosultsága

 

Studium Generale Zuglói Egyesület

a kerületben működő civil szervezet

A kitüntetésre javasolt neve

 

Serfőző Gyuláné

A kitüntetésre javasolt adatai: (szül.hely,  év, hó, nap, anyja neve, lakcíme)

 

Kenderes, 1936.05.24. Mazuk Veron

 

1143. Budapest, XIV. Szobránc köz 1-3. fsz. 1.

Indoklás:

A kitüntetésre javasolt személy/szervezet/intézmény/ közösség az utóbbi 5 évben Zuglóért végzett kiemelkedő tevékenységének rövid ismertetése

Serfőző Gyuláné, akit a kerületben mindenki csak Verának, Verácskának ismer, nyugdíjas pedagógus. 1954-től napjainkig tanítással foglalkozik. Ez volt aktív foglalkozása, de ez ma a hobbija is. 2000-től tagja Egyesületünknek.

24 éve korrepetálja az egyesületünkben a fokozottan hátrányos helyzetű 2-12. osztályos tanítványokat magyar nyelv és irodalomból és történelem tantárgyakból. Nincs megállás az életében. Ha éppen nem tanít, akkor kirándulást szervez, ahol Ő az idegenvezető. Nagyatádra gyógyüdülést szervez évenként 30-50 embernek, ahol a Hadipark, a múzeum, a szoborpark , s egyéb nevezetességek megtekintése egyszer sem maradhat ki.  Szervezi, vezeti történelmi –művészeti tárgyú kiállítások látogatását, mint pl.: Hadtörténeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Széchenyi Könyvtár. 2011-ben 20-30 fő érdeklődővel a vallásokról szervezett előadássorozatot. 2014-ben egyesületünk kiemelkedő programjának, a Dózsa vetélkedőnek történelmi tartalmát készítette el a szervező munka mellett.  

Az elmúlt öt évben a kézműves foglalkozásokkal szerzett további örömöket a foglalkozásainkon megjelenő ifjúságnak. Intenzíven vette ki részét az egyesületünk szervezésében 2012-ben és 2013-ban megtartott Mikulás ünnepségeken, valamint a Cserepesház szervezésében tartott kézműves foglalkozásokon.

Mindezt a munkát folyamatosan, önzetlenül, teljes odaadással, ellenszolgáltatás nélkül végzi, fáradhatatlanul.

Ezúton is köszönjük munkáját, s kívánunk a további munkájához is jó egészséget

 

Dátum:Budapest, 2014. június 23.

                                                              Gyenge Sándor elnök

                                                                                                                    

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.