Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Már csak a gépi nyilvántartás hiányzik!

 

A Studium Generale Zuglói Egyesület Ilka utcai helyiségeiben már 4 éve könyvtárnyi könyv áll a tanulók rendelkezésére.  Sokan megismerték, megszerették a kis klub-könyvtárunkat. 2011. április utolsó napjaiban hírét vettük annak, hogy a Zuglói Civil Házban működtetett klub-könyvtárnak a napjai meg vannak számlálva. Az ugyancsak értékes állományt meg kell mentenünk, nem lehet a könyv 2011-ben az enyészeté!

Hogyan kerüljön át a Bolgárkertész utcából a több ezer darab könyv és az állványzat az Ilka utca 32-be? Gyalog messze van, kocsival pénzbe kerül. Minden ismeretségünket igénybe vettünk, megérkezett a szállítmány az Egyesületünk helyiségeibe. Hónapok kemény munkájával eljutottunk odáig -minden közreműködőnek hálás köszönet érte-, hogy elmondhatjuk, minden könyv a helyén van.

 

Már az a látvány is megérte a befektetett fáradságot, amilyen könnyes boldogság jelent meg a Zenteg házaspár arcán, amikor meglátták, hogy „gyermekük” jó kezekbe került. Helyiségeink minden szabad falfelületét könyvállványok sora borítja, telis-tele rendezett sorokba rakott könyvvel.

Lexikonok, szótárak, szépirodalmi sorozatok, versek, életrajzok, úti könyvek, történelem - II. világháború, ifjusági könyvek, kötelező olvasmányok, pedagógiai szakirodalom, na meg a tankönyvek szolgálják a tanárok és a tanulók mindennapi munkáját. A nagyteremben A-ZS-ig megtalálhatóak a szépirodalmi művek, de krimi és romantika, szórakoztató irodalom is van a polcokon. Nagy választékban van politikai-ideológiai könyv is a nagy terem vitrinjeiben.

A rendelkezésre álló hely miatt minden könyvből csak egy példány kerülhetett a polcokra, így azok értéke számunkra felbecsülhetetlen, sokukat már pótolni sem lehetne. Az állomány kora nagyon vegyes. Van köztük több, mint 100 éves és 2011. évi kiadású is. Két éve pályázaton nyertünk új könyveket, míg jellemzően adományozással jutottunk a ma már polcon lévő 6000 kötetnél is több darabos kínálatunkhoz.

Jó böngészést, kellemes kikapcsolódást kívánunk a hozzánk betérő olvasóknak!

Várjuk a számítógépes feldolgozásban segíteni tudók jelentkezését is.

Érdeklődni lehet: hétköznapokon 10-17 óráig a 251 7769 és a 273 0258   telefonszámokon.

 

                                                                           Gyenge Sándor

                                                                        az Egyesület elnöke

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.