Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Kézműves varázslat Luca napján

2014. december 13.

 

Egyszerű anyagok, sokszínű alkotások, kicsiknek, nagyobbaknak minden színben és formában: ilyen látvány fogadta azokat, akik felkeresték a Studium Generale Egyesület Ilka utcai székhelyén megrendezett Luca-napi kézműves foglalkozást.

A Studium Generale Zuglói Egyesület egyedülálló tevékenységet folytat, hiszen egész évben ingyen korrepetálja a tanulási gondokkal küszködő gyerekeket. A társulás 1992-ben jött létre a kerületben, azóta a tanárokból álló csapatban matematika, magyar, történelem, földrajz, biológia, angol és német szakos önkénteseket lehet találni, fiatalokat-időseket és nagyon időseket egyaránt. Mint például a csaknem nyolcvan éves, egykor Jászberényben tanítónőként és magyar-történelem szakos tanárként tevékenykedő Vera nénit, aki már több mint két évtizede lelkesen segíti a fiatalokat a Studium Generale keretein belül.

 


Ottjártunkkor nemcsak a jelenlévő gyerekeket, hanem minket is bevezetett a legyező technika rejtelmeibe, majd miközben bemutatta, miként készül a fűbaba, meg a szegfűszeggel tűzdelt narancs, mesélt a Luca napi népszokásokról is. A gyerekekből álló hálás közönség pedig lázas tevékenységgel honorálta a gyémántdiploma-várományos Vera néni kedves útmutatásait.
WR
Fotó: Balogh Róbert

eredeti cikk megtekintése: http://zugloilapok.hu/web/guest//hirmegjelenito?view_article_3s2C=kezmuves-varazslat-luca-napjan

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.