Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Tisztelt Studium Generale Egyesület!

Intézményvezetőként ezúton is szeretném hivatalosan megköszönni az egyesület minden segítőjének, hogy segítették iskolánk javítóvizsgára szoruló diákjainak felkészülését a vizsgákra. A mai világunkban különösen értékes, szükséges és hasznos feladatot végeznek a gyermekek érdekében és mindezt teszik nagyon nagy lelkiismeretességgel és szakmai tapasztalatokkal. Külön köszönjük, hogy arra is volt figyelmük, hogy önkéntes kollégájuk váratlan betegségéről értesítsenek, hogy mi is jobban oda tudjunk figyelni az egyik érintett kislányra, aki emiatt kevesebb segítséget kaphatott a nyár folyamán Önöktől.

Szeretnénk, ha tudnák, hogy ezzel nagyon sokat tettek a korai iskola elhagyás és lemorzsolódás ellen, melyek ma már kiemelt oktatáspolitikai feladatok a gyermekek jövője érdekében.

Bízom benne, hogy idén nyáron ismét a szokott módon tudjuk az Önök segítségét kérni a rászoruló gyermekek pedagógiai, szaktárgyi megsegítésében.

Munkájukhoz további erőt és sikereket kívánok!

köszönettel és üdvözlettel: Szűcsné Tihanyi Gyöngyi intézményvezető

 

Zuglói Arany János Általános Iskola

és Alapfokú Művészeti Iskola

Budapest, 1145, Újvidék tér 3.

06-1-383-6398, 70-642-63-69

A megjelent cikket olvashatják a következő bekezdéstől, vagy a Zuglói Lapok 27. évfolyamának 21. számának 2. oldalán. A lapot beszerezhetik nyomtatásban, illetve a zuglói önkormányzat oldaláról letölthetik ide kattintva.

Egyre népszerűbb a fejtörő

Rekordszámú   megfejtés   érkezett a  Studium  Generale  Zuglói  Egyesület  őszi  vetélkedőjére,  amelyen a  reformáció  és  a  kiegyezés  volt a téma. A legfiatalabb és legidősebb induló  között  76  év  korkülönbség volt,  a  legtöbb  megoldás  az  idősebb korosztálytól érkezett. Miután többen is ugyanannyi pontot értek el, összesen 15 első, 7 második és 6 harmadik helyezettet hirdettek ki – ők könyvjutalomban részesültek, a  többi  megfejtő  az  önkormányzat  által  biztosított  Zenélő  Zugló CD-t  és  emléklapot  kapot.

Korrepetálásról hálával emlékezve.

 

Lányom 22 évvel ezelőtt Barek István tanár úrhoz járt történelemből egyetemi előkészítőre. Ma is hálával gondolunk a Studium Generale Zuglói Egyesületre, az Ilka utcaiakra. A Tanár úrtól kapott indításnak köszönhetően sikeresen végezte el lányom, Németh Tamara a Rendőri Tiszti Főiskolát. Örömmel látom itt a Gasztro-fesztiválon is, hogy az Egyesület ma is tevékenyen van jelen a kerület életében. Jó egészséget, sok sikert kívánok további munkájukhoz!

 

Budapest, 2015.09.26.                                                                                  

 

                                                                                   Vazinay Mária
könyvtári nyugdíjas

 

Új díszpolgárai vannak Zuglónak

A kerület megalapításának 79. évfordulója alkalmából az önkormányzat szeptember 19-én a Zuglói Zeneházban tartotta meg hagyományos díjátadó gáláját. Az eseményen megjelentek Zugló testvérvárosainak küldöttei, a kerület országgyűlési képviselői, a képviselő-testület tagjai, az intézmények vezetői, zuglói tisztségviselők, a kerület lakói. Az idei Zuglói Napok díszvendége a lengyelországi Raciborz városa volt.

Fotó 1

A Himnusz elhangzását követően Papcsák Ferenc polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében polgármesteri ciklusát áttekintve kiemelte, az elmúlt négy év az emberekről való gondoskodásról szólt, büszke arra, hogy ezen idő alatt egyetlen hajléktalan sem halt meg Zugló közterületein, az önkormányzat által kihelyezett egyik defibrillátor megmentette egy ember életét, megindult a kerület közintézményeinek és közösségi tereinek a megújítása. A jövőről szólva úgy vélte, az elindított katalizáció az új önkormányzat arra kényszeríti, hogy a megkezdett folyamatot tovább vigye, befejezze.

Bővebben: Új díszpolgárai vannak Zuglónak - Serfőző Gyuláné is köztük van!

Kézműves varázslat Luca napján

2014. december 13.

 

Egyszerű anyagok, sokszínű alkotások, kicsiknek, nagyobbaknak minden színben és formában: ilyen látvány fogadta azokat, akik felkeresték a Studium Generale Egyesület Ilka utcai székhelyén megrendezett Luca-napi kézműves foglalkozást.

A Studium Generale Zuglói Egyesület egyedülálló tevékenységet folytat, hiszen egész évben ingyen korrepetálja a tanulási gondokkal küszködő gyerekeket. A társulás 1992-ben jött létre a kerületben, azóta a tanárokból álló csapatban matematika, magyar, történelem, földrajz, biológia, angol és német szakos önkénteseket lehet találni, fiatalokat-időseket és nagyon időseket egyaránt. Mint például a csaknem nyolcvan éves, egykor Jászberényben tanítónőként és magyar-történelem szakos tanárként tevékenykedő Vera nénit, aki már több mint két évtizede lelkesen segíti a fiatalokat a Studium Generale keretein belül.

Bővebben: Kézműves varázslat Luca napján

Már csak a gépi nyilvántartás hiányzik!

 

A Studium Generale Zuglói Egyesület Ilka utcai helyiségeiben már 4 éve könyvtárnyi könyv áll a tanulók rendelkezésére.  Sokan megismerték, megszerették a kis klub-könyvtárunkat. 2011. április utolsó napjaiban hírét vettük annak, hogy a Zuglói Civil Házban működtetett klub-könyvtárnak a napjai meg vannak számlálva. Az ugyancsak értékes állományt meg kell mentenünk, nem lehet a könyv 2011-ben az enyészeté!

Hogyan kerüljön át a Bolgárkertész utcából a több ezer darab könyv és az állványzat az Ilka utca 32-be? Gyalog messze van, kocsival pénzbe kerül. Minden ismeretségünket igénybe vettünk, megérkezett a szállítmány az Egyesületünk helyiségeibe. Hónapok kemény munkájával eljutottunk odáig -minden közreműködőnek hálás köszönet érte-, hogy elmondhatjuk, minden könyv a helyén van.

Bővebben: Már csak a gépi nyilvántartás hiányzik!

Mikulásnap a Studium Generale Zuglói Egyesületben 2013. december 13-án

 

Korrepetálásra lehet jelentkezni!

2013. szeptember 9.
 


Ezen a nyáron 7 pedagógus foglalkozott 5 héten át összesen 15 tanulóval, heti 34 órában a pótvizsgásokkal az Ilka utcában. A munka keretét a Studium Generale Zuglói Egyesület adta, ahol a szülőknek nem kellett a 2000-5000 Ft-t megfizetniük óránként. Az egyesület teljesítette vállalását, térítés mentesen segítette a rászoruló diákokat és szüleiket.

Folytatódott a hagyomány, a pedagógusaink mindent beleadva önzetlenül tették a dolgukat, vállalták ezt a nagyon nehéz feladatot ezen a nyáron is. A valamikori iskolaigazgató éppen úgy, mint a friss nyugdíjas angol tanár. Mindezt ellenszolgáltatás nélkül.
Fontos megjegyezni, a sikernek részese a zuglói önkormányzat is, hiszen a bérlemény díjába nyújtott támogatással folyamatosan segítik munkánkat. Köszönjük minden tanítványunk nevében.

A Studium Generale Zuglói Egyesületben október 1-től, immár 24 éves múlttal a háta mögött, ismét megkezdődik a korrepetálás, hogy a gyerekek felkészültebbek, hátrányaikat valamelyest leküzdve, eredményesebben tudjanak teljesíteni, és ne kelljen nyáron tanulnia senkinek.

Várjuk a segítségünket kérő tanulókat, s az önzetlen segítségre kész pedagógusokat, illetve tanításra vágyó értelmiségieket a XIV. kerület Ilka utca 32-ben, tel:251-7769, 273-0258.
E-mail címünk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Gyenge Sándor
elnök

eredeti cikk megtekintése: http://www.zugloilapok.hu/web/guest//hirmegjelenito?view_article_3s2C=korrepetalasra-lehet-jelentkezni!

Felterjesztés

Zuglóért Emlékérem Kitüntetésre

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő – testületének a kitüntetések és díjak alapításáról szóló többször módosított 13/2005. (V. 2.) rendelete alapján.

Bővebben: Zuglóért Emlékérem Kitüntetésre

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.