Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

A jelentkezés a gyógyüdülésre már lezárult. A teljes összeg befizetésének határideje 2017.09.27. Átutalási lehetőség a 11600006-00000000-15505082 számlaszámra.

Gasztrofesztivál 2

A "Studium 2. Nagyik konyhája" csapatának főszakácsa Cseh Mária volt. A fejtett babbal készült csülkös bableves 12 órára elkészült. Első vendégünk egy több gyermekes család vonzotta a családokat kondérunkhoz. A fél 2-kor szemléző zsűri már csak az üres kondért láthatta. Egyesületünk tagjai és támogatói /összesen 10 fő/ nagyon jól érezték magukat. A leszedett asztalnál ott maradtunk még beszélgetni, a zenét hallgatni és sakkozni.

 

Már közösen tervezzük a 2018-as gasztrofesztivál ételét.

Mond el Te is, mit szeretnél enni 2018-ban!

Gasztrofesztivál

A 2017.09.09-i Gasztrofesztiválon Egyesületünk két főzőcsapattal vett részt a Mogyoródi úti Sporttelepen. A jótékonysági rendezvény résztvevői összesen 50 db á.500 Ft-os adomány jeggyel vásárolták főztünket, ami 25.000 Ft adományt jelent a Bethesda Kórház részére.

 

A "Studium1. Tábori Szakácsok" csapatunk az Esősi család apraja-nagyja és a barátok. Kellett is a sok szorgos kéz. A "Füzesgyarmati Betyárosra" egy kicsit így is várnia kellett az "éhezőknek", de 14.30-ra "zsűri-kész" lett az étel. Nagy sikere lett a lebbencstésztás krumpli körettel feltálalt sertéspörköltnek.

A Studium Generale Zuglói Egyesület gyógyüdülést szervez

 

Nagyatádra  2016. március 07-12-ig  /6 nap, 5 éjszaka/

a Solar Hotelben svédasztalos, félpanziós ellátással,

teljes /18 db/ gyógykezeléssel, fürdőbelépőkkel.

Bővebben: Nagyatád 2016. március 07-12-ig

Mindenki tudja hol van NAGYATÁD….?

Szeptember 14-én reggel 29, zömében nyugdíjas idős ember toporgott a Népliget buszpályaudvarán. Izgatottak voltak. Volt aki azért, mert ismeretlen volt számára az úti cél, mások azért mert nem első alkalommal vettek részt a  Studium Generale Zuglói Egyesület által szervezett nagyatádi gyógyüdülésen, és tudták, hogy gondtalan, valóban pihentető hat nap vár rájuk. A nap hétágra sütött, s egész héten kellemes napsütéses 22-27 C fokos időjárással örvendeztetett meg minket a dunántúli-somogyi Dráva tájék.

Egy héten át élvezhettük Nagyatád vendégszeretetét. Gyönyörű virágos városka. Csend nyugalom, jó levegő, szembeszökő tisztaság, amely nem erre kirendelt közmunkások munkájának eredménye, hanem az ott élő emberek mindennapi életvitelének tartozéka.

Asztallap simaságúra gyalult pázsitok, őszi virágpompába burkolt parkok, és az a figyelem, mellyel a gépkocsivezetők vigyáznak a gyalogosokra, idősekre, fiatalokra. Bárhol is fordultunk meg a városban maximális figyelmességet tapasztaltunk.

Na és a gyógyvíz! Fenomenális! A kötelező orvosi vizsgálat után mindenki a testreszabott kezelési listával vett részt a délelőtti órákban a gyógyító programokon. A gyógyvizet a nagyatádiak ivásra, főzésre is használják. Nem odavalósiaknak csak akkor javasolható, ha emésztési zavarokkal vagy epebántalmakkal küzdenek. (Különben szert tehetnek egy kis extra sportolásra, futás formájában.)

Bővebben: Mindenki tudja hol van NAGYATÁD….?

Copyright © 2023 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.