Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Mottó: Tanévben tanulj azért, hogy nyáron csak szórakozhass!

Beérett a gyümölcs…

A Studium Generale nagy sikerét jegyezhetjük fel. Eddig is sikernek éreztük, amikor „átmentek” a pótvizsgán a „nyári” tanulóink, illetve elkerülték a pótvizsgát azok a hátrányos helyzetű zuglói tanulók, akik rendszeresen diákjaink votak a térítési díj nélküli  oktatáson, korrepetáláson, felzárkóztatáson.

Most sikerült egy új csúcsot meghódítanunk. Beérett a sok éves munka. Nem volt hiábavaló már a középiskolás anyaggal is többet foglalkozni, hála érte Parizek Henriknek, akit eltávozása óta sem tudtunk teljesen pótolni. A főiskolás Esősi Katinak -egy többszörösen hátrányos helyzetű zuglói család gyermekének- sikerült  a matematika vizsgájához való felkészüléséhez is  konzultációs hátteret biztosítani. Kati jó eredménnyel van túl élete legnehezebb szigorlatán. Ez a vizsga számára választóvíz volt. Ennek sikere jó alapot ad, hogy az államvizsga és a nyelvvizsga is realizálódjon.

Igen! Az Ilka utcában – kerületi pénzügyi források segítségével – ez évtől kissé rendezettebb  környezetben tovább folyik a munka, dolgozik a Studium Generale pedagógus csapata. Igen, a mi felzárkóztatásunk-korrepetálásunk a Zuglóban élő hátrányos helyzetű családok gyermekei  számára 2010-ben is térítésmentes lesz. Mi csak egyet kérünk: tudjunk arról, akinek segítség kell! /1143.Ilka u.32.fsz.7., telefon: 2517769 /

Baráthné Éva

Széljegyzet a sikeres pótvizsgákról, és a jövőről…

Néhány tanulónak nehéz napokat kellett átélnie. Önhibájuk, vagy más ok miatt, pótvizsgára kötelezték  őket. Adva volt egy nagyon hátrányos helyzetű nebuló, akinek ezúttal a „Himalájai magasság” megmászása sikerült.  Sikerült, mert akart, mert küzdött. A tízedikes /a mellékelt képen látható/ fiú tanuló négyest ért el a matematika pótvizsgán. Négyest! Felkészítő tanára szerint, már tanítani is örömet jelentett. Fáradhatatlan volt. Érdeklődő és nyitott személyiségével mindent be akart pótolni 5 hét alatt, amiről év közben lemaradt. Ehhez párosult, hogy Koltai András „igazi” pedagógus, még a hétvégeken is rendelkezésére állt. Csak egy dolog motiválta mindkettőjüket, a pótvizsgáig a teljes anyagot el kell sajátítani!

Bővebben: Széljegyzet a sikeres pótvizsgákról, és a jövőről…

 Gyerekszáj, a korrepetálásról/2011/

Boldog, vidám, fényes tekintetek! Ez a fizetsége a munkánknak, s ennél nem is lehet többet kívánni!

-Hármasnál nem lesz rosszabb jegye a fiamnak, nagyon köszönöm a fáradságukat!
-Átengednek, de ugye nyáron is jöhetek, hogy gyakoroljunk egy kicsit?
-Leérettségiztem, de ha arra gondolok, hogy többé nem járok ide, megfájdul a szívem!
-Telefonvégről felkiáltás: Egy pont híjján ötös lett a geometria dolgozatom!
-Kérem, csináljuk végig együtt a feladatokat, mert így értem is, hogy mit csinálok!
-Te vagy a legjobb felzárkóztató tanárnéni a világon, nagyon szeretlek!

Ilyen, és ehhez hasonló sikereket élünk meg az Ilka utcában!

Éva néni/matematika/

 

Copyright © 2024 Studium Generale Zuglói Egyesület Rights Reserved.